Infrapunasauna

Infrapunasaunat suljetaan toistaiseksi (10.12.2022 alkaen)

Sähköyhtiö kehottaa sähkönkäytön välttämiseen, sillä sähkö tulee olemaan erittäin kallista tulevien viikkojen aikana. Liikuntakeskuksena ja yksityisenä yrityksenä meidän on myös kannettava yhteiskuntavastuuta sähkön säästämisen suhteen ja tällä hetkellä ainut oikeasti vaikuttava keino on siihen infrapunasaunojen sulkeminen.

Olemme todella pahoillamme asiasta ja avaamme saunat heti kun sähkönhinta on maltillinen ja yrityksiä ei enää kehoiteta sähkönsäästötalkoisiin.

Infrapunasaunassa pääset rentoutumaan treenin jälkeen, tutustu tästä infrapunasaunan hyötyihin!

Infrapunasaunassa infrapunasäteet lämmittävät kehon kudoksia suoraan. Olennainen ero tavalliseen saunaan on se, että kudokset lämpenevät syvemmältä ja solujen lämpötila nousee, minkä seurauksena hikoilu on intensiivistä jo suhteellisen matalassa lämpötilassa. On todettu että infrapunasaunassa hikoilu voi olla 3 -4 kertaa voimakkaampaa kuin perinteisessä saunassa.

Infrapunasaunan positiiviset terveysvaikutukset perustuvat pääosin syvälle kehon kudoksiin vaikuttavaan lämpösäteilyyn, joka saa aikaan merkittävää aineenvaihdunnan ja verenkierron vilkastumista.

Tällä on todettu olevan muun muassa seuraavanlaisia etuja:

  • infrapunasaunassa elimistöstä poistuu kuona-aineita
  • lievittää ja poistaa kipuja: muun muassa päänsärkyä ja lihaskipuja
  • aineenvaihdunnan vilkastuminen lisää kalorinkulutusta ja auttaa painonhallinnassa
  • nopeuttaa elimistön palautumista ja toimii sen vuoksi erinomaisena liikunnallisen elämäntyylin tukena


Ennen infrapunasaunaa peseydytään ja infrapunasaunassa rentoudutaan pyyhe päällä. Suositusaika hyötyjen saavuttamiseksi on 30 minuuttia saunomista kerralla ja n. 2-3 kertaa viikossa. Infrapunasaunassa ei ole yhtä kosteaa kuin perinteisessä saunassa, joten voit lukea vaikka kirjaa tai lehteä saunoessasi. Infrapunasaunat ovat suihkutilojen yhteydessä erikseen sekä naisilla että miehillä.

Ohjeistus infrapunasaunan käyttöön keskuksessa

Saat saunan päälle virtanapista. Lämpötila on säädetty automaattisesti 55 asteeseen, ethän koske muihin säätöihin! Sauna on päällä automaattisesti aina yhden tunnin kerrallaan. Saunaa ei tarvitse laittaa pois päältä jolloin sauna on valmiina seuraavalle. Sauna lämpeää noin 20 minuutissa.